Wie zijn wij?

MISSIE

Het Filmgesprek daagt filmkijkers uit de beleving van films te onderzoeken en te verdiepen met gesprekken over films en levensvragen. Met diverse gespreksmethoden vergroot Het Filmgesprek de uitwisseling en het begrip van en tussen levensovertuigingen.

 

ORGANISATIE

Ruud-profielRuud van Neure
Consultant, bestuurder, vrijwilliger, pensionado.
Ruud heeft een kleine 35 jaar gewerkt in industriële bedrijven, met een Rijnlands profiel, als manager inzake Mens en Organisatie. Ervaringen, inzichten en ideeën daar opgedaan, hoopt hij te kunnen inzetten als voorzitter van Het Filmgesprek. Zijn favoriete films zijn Heimat (1984), Straight Story (1999) en Amour (2012).

Jacob-profielJacob Bouwman
Filosoof en programmaregisseur.
Jacob werkt als programmaregisseur Maatschappelijke Thema’s voor de Vrije Universiteit Amsterdam en de Stichting Martin Luther King Lezing. Hij heeft een grote interesse voor de intense betekenisoverdracht in de filmervaring en is secretaris van het bestuur. Tot zijn favoriete films behoren: Il Postino (1994) en Borgman (2013).

Rolf-profielRolf Deen
Filmliefhebber en van huis uit theoloog.
Rolf was werkzaam in onderwijs, kerkelijk bestuur en media. Hij geeft nu leiding aan het opleidingscentrum van Tata Steel. Als bestuurder stimuleerde hij de overgang van KFA Filmbeschouwing naar Het Filmgesprek. De Franse klassieker Le Ballon Rouge (1956) is een favoriet van hem. Hij heeft een zwak voor B-films uit het zwart/wit tijdperk en voor Brits kitchen sink drama.

Hennie-profielHennie Burggraaff
Theoloog en programmamaakster radio RKK-NCRV.
Hennie haar werk en film liggen niet ver uit elkaar: zowel radio als film zijn ieder op hun eigen wijze verbeelding van de werkelijkheid. Ze werkt regelmatig met jongerengroepen waarbij film een uitstekend middel is voor een gesprek. Zoals de film Bend it like Beckham (2002) over het thema multiculturaliteit. Een inhoudelijke film met een humoristische toets is bij haar favoriet. Tot die favorieten horen: Mar adentro (2004), Des hommes et des dieux (2010) en The Grand Budapest Hotel (2014).

Joel-profielJoël Friso
Programmamaker en theoloog.
Joël is programmamaker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij eerder Media, Religie en Cultuur studeerde. Hij deed daarvoor onderzoek naar levensbeschouwing bij film kijken. Joël is initiatiefnemer van Het Filmgesprek. Tot zijn favoriete films behoren The Diving Bell and The Butterfly (2007) en La Grande Bellezza (2013).

Elke-profielElke Willemsen
Journalist, tekstschrijver en verslaggever.
Elke studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en volgde de masteropleiding International Journalism aan City University in Londen. Haar interesse in de diversiteit aan culturen, denkwijzes en leefgewoontes bracht haar de hele wereld over. Films zijn voor Elke een andere manier om op avontuur te gaan en haar kennis te vergroten. Toy Story (1995), Forrest Gump (1994) en The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001) zag ze het vaakst.