Spreker boeken

Wil je een film vertonen met een nabeschouwing?
Zoek je een gespreksleider?
Wil je een lezing over een aan film verwant thema?
Of zoek je iemand die meedenkt over het opzetten van een filmreeks of masterclass over het filmgesprek?

Het Filmgesprek heeft deskundigen in huis op het gebied van film en levensbeschouwing. Zij komen graag naar jouw theater, onderwijsinstelling, parochie of kerkelijke gemeente. Wil je een gastspreker uitnodigen? Neem (vrijblijvend) contact op met Het Filmgesprek voor meer informatie.

 
Wie zijn onze sprekers?

Rolf-profielRolf Deen
Filmliefhebber en van huis uit theoloog.
Rolf was werkzaam in onderwijs, kerkelijk bestuur en media. Hij geeft nu leiding aan het opleidingscentrum van Tata Steel. Als bestuurder stimuleerde hij de overgang van KFA Filmbeschouwing naar Het Filmgesprek. De Franse klassieker Le Ballon Rouge (1956) is een favoriet van hem. Hij heeft een zwak voor B-films uit het zwart/wit tijdperk en voor Brits kitchen sink drama.

Gauwain-profielGauwain van Kooten Niekerk
Schrijver, spreker, onderzoeker.
Gauwain studeerde Filosofie en Religiewetenschappen en bereidt aan de Radboud Universiteit Nijmegen een PhD-onderzoek voor naar hoe film ons triggert en transformeert. Gauwain gebruikt de hieruit verworven inzichten voor Het Filmgesprek. Zijn lievelingsfilms zijn Bellflower (Evan Glodell, 2011) en vaak de laatste film die hij gezien heeft.

Marcel Elsenaar
Inspirator, adviseur en trainer.
Marcel deed Hogere Hotelschool in Den Haag en studeerde Theologie en Levensbeschouwing aan de Katholieke Theologische Universiteit en Fontys in Amsterdam. Vanuit bureau Kadans is hij als projectleider en adviseur actief in het onderwijs en voor religieuze organisaties. Hij spreekt graag met groepen over de zeggingskracht van filmbeelden. Zijn favoriete films zijn Shawshank Redemption (1994) en As it is in Heaven (2004).

Harmen-profielHarmen Brethouwer
Freelance tekstschrijver en (web)redacteur.
Harmen schrijft voor opdrachtgevers in sectoren zoals zorg, onderwijs, cultuur, wetenschap en levensbeschouwing. Hij houdt van interviewen en de interactie met sprekers en publiek – een belangrijke reden om redacteur bij Het Filmgesprek te worden. Hij heeft een zwak voor eigenzinnige films die pittige thema’s niet schuwen, waaronder Le feu follet (1963) en Waltz with Bashir (2008).

Joel-profielJoël Friso
Programmamaker en theoloog.
Joël is programmamaker aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij eerder Media, Religie en Cultuur studeerde. Hij deed daarvoor onderzoek naar levensbeschouwing bij film kijken. Joël is initiatiefnemer van Het Filmgesprek. Tot zijn favoriete films behoren The Diving Bell and The Butterfly (2007) en La Grande Bellezza (2013).