Onze vijf thema’s
Vriendschap & Ontmoeting

Vriendschap & Ontmoeting

“Alone, bad. Friend, good”, zegt het monster van Frankenstein in de Bride of Frankenstein (1935). Zelfs deze in elkaar geknutselde doe-het-zelf-mens met zijn beperkte woordenschat wist dat al. Een mens bestaat bij de gratie van relaties. In de ontmoeting met de ander krijg je een spiegel voorgehouden. In die ander ligt een nieuwe wereld voor jou verborgen, die je binnen kunt gaan. Of niet. Films over relaties, over het vallen en opstaan van menselijke betrekkingen.

> lees hier filmbesprekingen bij dit thema.

 

Verlies & Zingeving

Verlies & Zingeving

“All of life is an act of letting go but what hurts the most is not taking a moment to say goodbye.” – Pi Pattel in The Life of Pi (2012). Hoe het is om achter te laten of achter gelaten te worden, om verder te gaan voorbij de breuk? Inspirerende films over hoe bij verlies van dierbaren leven toch weer zin krijgt. Over licht dat door de breuk heen schijnt. Zelfs met het einde in zicht blijkt er veel moois mogelijk te zijn.

> lees hier filmbesprekingen bij dit thema. 

 

Angst & Hoop

Angst & Hoop

“We walk away from our dreams afraid we may fail, or worse yet, afraid we may succeed.” – Sean Connery als Forrester in Finding Forrester (2000). Welke wereld kijken we naar uit en welke boezemt ons angst in? De wereld van vroeger, die van nu of van de toekomst? Film over de maalstroom van de tijd. Hoe wij daarin angstig verdwalen of juist dapper onze eigen pad kiezen omdat we durven dromen en hopen.

> lees hier filmbesprekingen bij dit thema.

 

Verzet & Geweten

Verzet & Geweten

“Binnenkort staat u hier waar ik nu sta”. Sophie Scholl tegen het nazi-gerecht dat haar veroordeelt in Sophie Scholl. Die letzten Tage (2005). Aan wiens kant sta jij? Films over morele dilemma’s in tijden van oorlog en onderdrukking. Maar ook in tijden van vrede als de vijand degene is die je vertrouwt.

> lees hier filmbesprekingen bij dit thema.

 

 

Good-Will-Hunting-robin-williams-33200324-2524-2034

Leiderschap & Groei

“Some people can’t believe in themselves until someone else believes in them first.” (Good Will Hunting, 1997) Zelfontplooiing en volwassenwording gaat niet van zelf. Wie ben ik en wat kan ik? Vragen die ieder mens opnieuw voor zich moet beantwoorden. Verhalen van anderen die het ook probeerden kunnen inspireren. Films over het nemen van initiatief, het tonen van leiderschap en de kunst van het volgen.

> lees hier filmbesprekingen bij dit thema.